Joitain viikkoja sitten postiluukusta kolahti erään suurehkon postimyyntifirman luettelo. Silmääni iski oitis ihana omenanvihreä untuvatakki joka oli sitten ihan pakko tilata. Päättelin että koska normaalisti olen n kokoa 38 otan reilun että mahtuu villapaitaa alle- vilukissa kun olen luonnostani. Tilasin siis kokoa 40.

Muutaman viikon kulutua paketti tulikin, aattelin säästää herkut pohjalle ja katsastin ensin lapsille tilaamani vaattet, joista 90% päätyi takaisin ko.firmaan - väärän kokoisia tai mallisia.

Sormeni syyhyivät sovittamaan tuota ah niin herkullisen väristä takkia, vaan kuinkas kävikään se kiristi olkapäistä ja meni juuri ja juuri rintojeni kohdalta kiinni. Ei sellaisen kanssa oisi voinut edes ulkoilla ja sovittaessani minulla oli alla vaan T-paita. Hei haloo haluan talvitakin jonka alle voin laittaa tarvittaessa myös villapaitaa. Lähetin takin oitis takaisin ja tilasin kokoa 44  minä ihminen jonka vaatekoko on normaalisti 38!

Kyse ei ole siitä että olisin lihonut Vauvan syntymän jälkeen, mahdun hyvin normaalin kokosiin vaatteisiini, en voi käsittää kenelle ko. firman vaatteet on tehty.

"Ilmaisena" nopean tilaajan etuna sain hupparin ja siihen sopivat housut tilasin kokoa 40/42 koska ajattelin että haluan väljän oloasun, vaan kuinkas kävi huppari on niin piukka että se suunnilleen soi päälläni ja housut puolestaan putoavat jalasta! Minkä malliselle ihmiselle nämä vaatteet oikein tehdään. Annoin housut kälylleni jolle housut onneksi olivat sopivat, en uskaltanut vaihtaa pienempiinkään kun takaisin olisi tullut ehkä 3-vuotiaalle pojalleni sopivan kokoinen huppari.

Eräässä täkäläisessä vaatetuskaupassa tosin kertoivat pukevansa nykyään mallinukeilleen isompia vaatteita, kuin muutama vuosi sitten. Miksi ihmeessä pitää vaatenumeroita pienentää, eipä mene meikäläisen jakeluun.